Magisch genieten van een kop warme thee bij Theehuis Dennenoord

Leestijd 3 minuten
Geschreven door

Visit Twente

“Het Theehuis is een magische plek. Het bestaat al bijna 100 jaar. De magie ontstaat door het totaalplaatje: de uitstraling, de ligging, het eten en het team.” Aan het woord is Quirine Bas. Samen met haar man Martijn sinds begin 2015 trotse eigenaar van Theehuis Dennenoord, gelegen tussen Vasse en Ootmarsum.

Martijn: “We hebben in Nederland, maar ook in het buitenland gekeken. Via een horecamakelaar vonden we uiteindelijk Theehuis Dennenoord. Het is een beetje Hans en Grietje achtig, we waren op slag verliefd!” Quirine en Martijn vertrokken met hun twee kinderen van Haarlem naar Twente. “Voor onze vrienden leek dit in eerste instantie ook wel een beetje het buitenland”, lacht Martijn. “Voor ons is het een heerlijke plek, met prachtige natuur, rust en veel ruimte.” Quirine: “De mensen zijn toegankelijker hier. Wanneer je in Amsterdam als vrouw alleen in een kroeg gaat zitten, dan word je óf versierd óf genegeerd. Als je hier in ‘t dorp in je eentje in het café gaat zitten komt iemand oprecht geïnteresseerd met je praten.”

43 soorten thee

Martijn: “Alles komt hier samen, je loopt zo het bos in en daarna kan je bij ons heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of een uitgebreide High Tea doen.” “Alles is huisgemaakt”, vertelt Quirine. “We hebben 43 soorten thee waar mensen uit kunnen kiezen en je kunt zo vaak van smaak wisselen als je wilt. Ons team bestaat vooral uit jonge meiden die echt in de wereld staan. Ze krijgen veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en stralen dat ook uit naar de gasten.”

Geniet van een heerlijke high tea
Geniet van een heerlijke high tea

Help! Geen WiFi

“Kenmerkend voor de tijdgeest is dat alles digitaal gaat”, zegt Quirine. “Bij het Theehuis hebben we slecht mobiel bereik en de WiFi doet het ook niet altijd even goed. Dat is een groot voordeel. Er is een gezin dat hier regelmatig komt, zodat ze even met hun kinderen kunnen bijpraten. Met het Theehuis proberen we een plek van rust te creëren. Het eeuwige ‘moeten’ dat in onze maatschappij heerst, valt hier weg. Iedereen voelt zich welkom. Oud, jong, arm of rijk. Je mag hier zijn wie je bent.” Naast het Theehuis ligt de winkel en er staan vakantiehuisjes op het terrein. Quirine: “We hebben vakantiehuisjes voor twee personen en voor maximaal zeven personen. Het is terug naar de basis. We hebben geen zwembad, geen bowlingbaan en geen tennisbaan. We hebben een bos. Kinderen lopen de eerste tien minuten te piepen dat er niets te doen is en dat ze niet op de iPad kunnen. Later hoor je de vaders roepen: ‘Kom nou toch eens dat bos uit!’ Ze worden heel creatief en gaan lekker ontdekken.”

''Het eeuwige ‘moeten’ valt hier weg. Het Theehuis geeft een gevoel van rust.''

Dit artikel wordt aangeboden door Visit Twente Twente Marketing

Visit Twente

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Tubbergen

 1. Typisch Twents

  Een Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig veel wandelplezier.

  Geschreven door Bertine
 2. Food

  Magisch genieten van een kop warme thee bij Theehuis Dennenoord

  Geschreven door Visit Twente
 3. Pasen in Tubbergen; de leukste tips op een rij!

  Geschreven door Marleen
 4. Kunst & cultuur

  Glaskunstroute: ga op ontdekkingstocht

  Geschreven door Marleen

Tip je vrienden

twitter facebook