Wandelen, fietsen en meer!

Wanneer u heerlijk tot rust wilt komen in een prachtige omgeving zit u in Tubbergen dus wel goed. Maar ook wanneer u zich wat meer “in het zweet wilt werken”, wordt u op uw sportieve wenken bediend. Voor de wandelaars onder ons is er elk voorjaar de fameuze Tukkerstocht in Albergen. Stapt u liever op de fiets? Vergeet dan deze zomer vooral niet de Tubbergse fietsvakantieweek. Beide sportieve evenementen trekken elk jaar vele deelnemers uit het hele land. Twee jaar geleden is er ook een route uitgezet voor het steeds populairdere Nordic Walking.

Wandelgemeente

Bent u fervent wandel- en natuurliefhebber? Maak dan eens kennis met de unieke, veelzijdige gemeente Tubbergen. In het voorjaar van 2011 zijn we door ‘Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. De omgeving biedt de wandelaar een groot aantal wandelroutes door de prachtige omgeving. Tubbergen scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Ontdekkingsreis

Wandelen of fietsen in Noordoost-Twente is een ontdekkingsreis en wordt steeds mooier. Vanuit onder andere Tubbergen wordt u meegevoerd langs beekjes, kwelvijvers, heuvels, heide en boerderijen. Wie goed kijkt, ziet eikenbos, jeneverbesstruiken, akkerviltkruid en ogentroost. Buiten ontdekt u een gevarieerd landschap met zeldzame planten en verschillende soorten vogels en zoogdieren. Binnen kunt u op verschillende plaatsen het culturele erfgoed van het landschap bezichtigen. Natuur en bezienswaardigheden worden steeds sterker met elkaar verbonden. Mooie paden worden aangelegd, nieuwe natuurgebieden vrijgemaakt en ingericht. Bronnen en beken worden hersteld en toegankelijk gemaakt.

Op stap met de route-app van Landschap Overijssel

Vogel

De wandelroute-app 'Wandelen in Overijssel' van Landschap Overijssel neemt je mee door prachtige natuurgebieden in Overijssel. Met deze gratis wandelroutes ontdek je de mooiste plekjes in de gemeente Tubbergen. Ze zijn speciaal gekozen door de boswachters. Een mooi verhaal, de planten en dieren die je er kunt vinden en allerlei leuke en interessante weetjes over de plek waar je bent komen voorbij in deze app. Kortom ga op stap met de digitale boswachter die je met plezier begeleidt op je wandeling.

Stap je liever op de fiets? Download dan 'Fietsen in Overijssel'. Deze fietsroute-app van Landschap Overijssel neemt je mee door prachtige afwisselende Twentse landschap.